Erasmus+


Tο Πρόγραμμα Erasmus+ στην Ελλάδα


 

Το Πρόγραμμα Erasmus+ στο Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.


To Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. έλαβε τον Χάρτη Erasmus+ με κωδικό: 31692-LA-1-2014-1-GR-E4AKA1-ECHE. O κωδικός του A.Ε.Ι. Πειραιά T.T. για το Erasmus+ είναι GR EGALEO01.

Δείτε την Ευρωπαϊκή πολιτική του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.



Το Erasmus+ συμβάλει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας και να υποστηρίξει τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας.  Είναι επταετούς διάρκειας και θα έχει προϋπολογισμό 14,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή 40% υψηλότερο από τα σημερινά επίπεδα. Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι θα λάβουν υποστήριξη για σπουδές, εργασία ή εθελοντισμό στο εξωτερικό, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται 2 εκατομμύρια φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, 650 000 φοιτητές επαγγελματικής κατάρτισης και μαθητευόμενοι, καθώς και περισσότεροι από 500 000 νέοι που συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγών ή εθελοντισμού στο εξωτερικό. Το Erasmus+ προβλέπει τη χορήγηση δανείων για πλήρη κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών (Master) στο εξωτερικό μέσω ενός προγράμματος  εγγυήσεων δανείων που θα διαχειρίζεται το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.  Η εγγύηση θα ωφελήσει ιδίως τους σπουδαστές που προέρχονται από λιγότερο ευνοημένα περιβάλλοντα, που έχουν εμποδιστεί στο παρελθόν από την πραγματοποίηση σπουδών στο εξωτερικό λόγω της έλλειψης εθνικών υποτροφιών ή δανείων .

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, υλοποιεί και συντονίζει με απόλυτη επιτυχία από το 1987, τα Προγράμματα Erasmus 1987, Lingua 1991, ΣΩΚΡΑΤΗΣ Ι 1995-2000, ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΙΙ 2000-2006). Από το 2007 διαχειρίζεται ως Εθνική Μονάδα σε άμεση συνεργασία με την Εθνική Αρχή και την Διεύθυνση Ευρωπαικής Ενώσης του Υπουργείου, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Δια Βίου Μάθηση» 2007-2013 (Erasmus - Ανώτατη Εκπαίδευση, Comenius - Σχολική Εκπαίδευση, Grundtvig - Εκπαίδευση Ενηλίκων) και από το 2008 το τομεακό πρόγραμμα Leonardo da Vinci για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και τις Επισκέψεις Μελέτης (Study Visits) Στελεχών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Aπό το 2014 υλοποιεί και συντονίζει το νέο πρόγραμμα Erasmus+.

Διαβάστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάθεση του νέου Προγράμματος Erasmus+ στο ΙΚΥ

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Erasmus+