Online Linguistic Support




Online Linguistic Platform: Μία μοναδική ευκαιρία



Στο πλαίσιο του Erasmus+ λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τη βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων των φοιτητών που συμμετέχουν σε κινητικότητα με σκοπό τις σπουδές ή την πρακτική άσκηση, η γλωσσική πλατφόρμα του Erasmus+, η ONLINE LINGUISTIC PLATFORM (OLS).

Κάθε φοιτητής που πραγματοποιεί κινητικότητα Erasmus+, υποχρεούται να υποβληθεί σε διαδικτυακό (online) τεστ αξιολόγησης στη γλωσσική πλατφόρμα του Erasmus+ (OLS). Οι προσφερόμενες γλώσσες σήμερα στην πλατφόρμα είναι οι εξής: Αγγλική, Γαλλική, Ιταλική, Ισπανική, Γερμανική και Ολλανδική.

Το πλέον σημαντικό είναι ότι, στην εν λόγω πλατφόρμα δίδεται η δυνατότητα να παρακολουθεί ο φοιτητής on-line σύγχρονα γλωσσικά μαθήματα, εφόσον το επιθυμεί. Σε περίπτωση που λάβει αποτέλεσμα έως Β1 στο τεστ, υποχρεούται να παρακολουθήσει το μάθημα. Μετά το τέλος της κινητικότητας, ο φοιτητής υποβάλεται σε δεύτερο τεστ αξιολόγησης.

Τα τεστ αξιολόγησης αποτελούνται από 70 ερωτήσεις και ο χρόνος που απαιτείται είναι από 40 έως 50 λεπτά. Η αξιολόγηση είναι υποχρεωτική ενώ το αποτέλεσμα της δεν έχει καμία επίπτωση στην πραγματοποίηση της κινητικότητας του φοιτητή.

Τα προσφερόμενα on-line μαθήματα χαρακτηρίζονται από ευελιξία και παρέχουν τη δυνατότητα στους φοιτητές να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες ανάλογα με το επίπεδο που διαθέτουν. Καλύπτουν, επίσης, ευρύ πεδίο θεμάτων από την καθημερινή ζωή της πόλης έως ειδική ορολογία. Ο φοιτητής λαμβάνει την άδεια παρακολούθησης του μαθήματος στη γλώσσα της κινητικότητάς του (για τους περισσότερους είναι η Αγγλική) είτε στη γλώσσα της χώρας προορισμού εφόσον συμπεριλαμβάνεται στις προσφερόμενες γλώσσες της Γλωσσικής Πλατφόρμας. 

H Επιτροπή Erasmus+ του Ιδρύματος αποφάσισε να αποδίδονται τρία (3) ECTS σε όλους τους φοιτητές που παρακολουθούν γλωσσικό μάθημα στην ONLINE LINGUISTIC PLATFORM (OLS) με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής τις τριάντα (30) ώρες. 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας OLS για Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.: 
Έλενα Παυλίδη: eu@puas.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα γλωσσικά τεστ και τα μαθήματα 
πατήστε εδώ & εδώ